Vakantie voorbij, instrument uit de kast!

De vakantie is voorbij en we zijn weer stevig aan het reperteren voor ons concert op 16 november aanstaande. Ben je benieuwd naar onze Brassband? Kom dan een keer luisteren of meespelen! We repeteren wekelijks op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur onder leiding van dirigent Gertjan Loot in ons eigen verenigingsgebouw, Zandweg 19, 1531 AJ te Wormer. Tot snel!!

Parkfestival

Op zondagmiddag 30 juni laten we van ons horen bij de Parkmuziekmiddag in het Agathepark in Krommenie. De muziekkoepel midden in het park staat in combinatie met mooi zomerweer garant voor een topmiddag waarbij zes orkesten van zich laten horen. Dit keer staat Eensgezindheid o.l.v. Alexander Zwaan. De toegang is vrij, de drankjes prima betaalbaar. We zien jullie graag!

Tijd: 12:30 - 17:00 u.

Locatie: Agathe Park, Parklaan 3–20, 1561 CM Krommenie

 

Trilveenfestival

Op 25 mei deden we mee aan het Trilveen festival In Den Ilp. Op nu naar het laatste optreden in dit muzikale seizoen, te weten het Parkfestival op zondag 30 juni.

Concert in samenwerking met Louis Swing Orchestra

Op zondag 10 februari bieden wij de bezoekers ons tweede gezamenlijke optreden met Louis Swing Orchestra, zie verder bij “kalender”

Kerstconcert i.s.m. Cantabilé

Op zaterdagavond 22 december geven wij ons jaarlijkse kerstconcert, dit keer in samenwerking met a capellakoor Cantabilé. Voor verdere informatie: zie “kalender”.

21 oktober 2018:

Concert in De Stoomhal in samenwerking met koor Over De Dijk. Meer informatie: zie “Kalender”.

22 september 2018: concert Wormer Wonen

Wij openen het nieuwe muzikale jaar met een optreden voor Wormer Wonen. We presenteren een spetterend programma waaronder diverse bekende muziek én de mars De Spatter. Locatie Fortuinstraat Wormer. Tijd: van 13.00 tot 14.00 u. (inclusief een korte pauze).

8 juli 2018: Parkfestival Krommenie

Op zondag 8 juni a.s. treedt Brassband Eensgezindheid op bij het Parkfestival in Krommenie (locatie: Agathepark muziektent, Parklaan, Krommenie). Samen met een vijftal andere orkesten worden de aanwezigen getrakteerd op een gevarieerd programma en prachtige muziekmiddag. De volgorde van optredens is als volgt:

12.30 uur opleidingsorkest Onderling Genoegen Krommenie

13.00 uur Brassband Eensgezindheid Wormer

13.45 uur Crescendo Assendelft

14.30 uur Saens Harmonie Orkest Assendelft

15.15 uur Hoornse Brassband

16.00 uur Groot orkest Onderling Genoegen Krommenie

26 mei 2018: deelname aan het Trilveenfestival in Den Ilp

Trilveen

Op zaterdag 26 mei a.s. verzorgen wij de ouverture van het Trilveenfestival in Den Ilp (zie ook bij “kalender”). Het Trilveenfestival is een doorlopend 'festival'. Er treden in totaal 8 orkesten op die elk 30 minuten muziek verzorgen. De zaal is zo ingericht dat het mogelijk is voor de luisteraar om met een hapje en drankje naar de orkesten te luisteren. Naast het luisteren naar orkesten, zal er ook een solistenprijs door de publieksjury worden bepaald. Publiek speelt hierbij een sleutelrol! Er zal een grote loterij zijn met tal van grote prijzen mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren en leden van Muziekvereniging de Eendracht.

Naast Eensgezindheid treden ook de volgende orkesten op: OG Krommenie, Zaandijks fanfare corps, Crescendo Oostzaan, Exelsior Oostzaan, Fanfare corps Zuiderwoude, Afsluiting fanfare de Eendracht uit Den Ilp

 

11 februari 2018: Optreden in De Stoomhal in samenwerking met de Louis Swing Orchestra

Op zondagmiddag 11 februari a.s. treden wij op in De Stoomhal in Wormer waar wij u in samenwerking met de Louis Swing Orchestra (http://www.louisswingorchestra.nl) op een prachtige muziekmiddag trakteren.

De Louis Swing Orchestra brengt een swingend muziekprogramma om op te dansen, naar te luisteren of bij weg te dromen. U kunt genieten van een repertoire uit de 20'er tot en met de 50'er jaren, uitgevoerd door een bezetting die bestaat uit strijkers, blazers en een ritmesectie. Het orkest speelt o.a. Amerikaanse swing, Franse chansons en Nederlandse en Duitse amusementsmuziek.

Kaarten kunnen vanaf heden worden gereserveerd bij het secretariaat van Brassband Eensgezindheid (secretaris@bbewormer.nl). 

Meer nieuws over het programma kaartverkoop e.d. treft u aan bij ''kalender'' op deze website.

Recensie kerstconcert 16 december 2017 met Kamerkoor Krommenie

GESLAAGD KERSTCONCERT KAMERKOOR EN BRASSBAND

Gehoord: Brassband Eensgezindheid o.l.v. GertJan Loot en Kamerkoor Krommenie o.l.v. Bas Halsema Zaterdag 16 december, Noorderkerk, Wormerveer.

Op initiatief van Brassband Eensgezindheid (Wormer) verleende Kamerkoor Krommenie medewerking aan een gezamenlijk kerstconcert in de sfeervolle Noorderkerk. Een programma met subtiele vocale werken en uitbundige klanken van de brassband.  Het koor, dat  al een goede reputatie heeft verkregen in de Zaanstreek,  etaleerde een evenwichtige klankbalans met attentie voor muzikale details zoals dynamische contrasten, goede dictie en voordracht. Een verdienste van dirigent Bas Halsema, die met heldere directie het koor wist te inspireren. Overtuigend en a capella uitgevoerd klonken onder meer fraaie bewerkingen van het Oudnederlandse kerstlied  “Nu zijt wellekome’’ en de 19e -eeuwse carol ‘’Away in a manger’’. Deze carol was zeker een muzikaal kleinood in het programma.  Delicaat en glanzend  was de interpretatie van de kerstsong ‘’Once, as I remember’’ waarbij duidelijk de sfeer van begin 19e eeuw met Dickens werd opgeroepen.  

De brassband, aangevuld met enkele gastspelers, heeft onder kundige leiding van dirigent Gertjan Loot zeker de mogelijkheid het speelniveau nog meer te verbeteren en de typische Engelse brassbandsound te verkrijgen. Het bereikte niveau is al aanzienlijk maar de juiste klankbalans en homogeniteit ontbreken nog. Vooral bij de begeleiding van een solist of koor is dit essentieel.  De vertolking door Richard Roos op flugelhorn (in Nederland bugel genaamd) van het origineel voor gitaar geschreven ‘’Concierto d’Aranguez’’ van Joaquin Rodrigo was een aantrekkelijk intermezzo met glanzend spel van de solist. Helaas was het orkest incidenteel te sterk, vooral de bassectie die structureel ook bij andere werken teveel domineerde.  De band wist echter bepaalde composities enerverend en dynamisch te vertolken zoals  de klassieke evergreen ‘’The Christmas song’’ (1945) in een voortreffelijke bewerking van de Engelse musicus Philip Sparke. ‘’Theme on Coventry Carol’’  van Dean Jones verkreeg een energieke vertolking. Een interessante compositie hoewel de componist het oorspronkelijke fijnzinnige karakter van deze ingetogen carol feitelijk geweld aandeed. De vrouwelijke slagwerker zorgde echter voor het nodige stuwende ritmische element. Brassband en Koor accentueerden de samenwerking met enkele gezamenlijke werken zoals de ‘’Christmas Fantasy’’ van Jan de Haan  (een selectie van bekende kerstliederen) en het devote religieuze werk ‘Locus Iste’’ van Anton Bruckner. Het kooraandeel was indrukwekkend maar de orkestondersteuning toch te overheersend, wellicht was het beter geweest  een ensemble te laten begeleiden waardoor de kwaliteit van de uitvoering zeker was verbeterd.  Een sprankelende uitvoering van het onverslijtbare ‘Jingle Bells’’  door band en koor betekende de finale van een geslaagd kerstconcert dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Cees Brugman