Actueel nieuw

11 februari 2018: Optreden in De Stoomhal in samenwerking met de Louis Swing Orchestra

Op zondagmiddag 11 februari a.s. treden wij op in De Stoomhal in Wormer waar wij u in samenwerking met de Louis Swing Orchestra (http://www.louisswingorchestra.nl) op een prachtige muziekmiddag trakteren.

De Louis Swing Orchestra brengt een swingend muziekprogramma om op te dansen, naar te luisteren of bij weg te dromen. U kunt genieten van een repertoire uit de 20'er tot en met de 50'er jaren, uitgevoerd door een bezetting die bestaat uit strijkers, blazers en een ritmesectie. Het orkest speelt o.a. Amerikaanse swing, Franse chansons en Nederlandse en Duitse amusementsmuziek.

Kaarten kunnen vanaf heden worden gereserveerd bij het secretariaat van Brassband Eensgezindheid (secretaris@bbewormer.nl). 

Meer nieuws over het programma kaartverkoop e.d. treft u aan bij ''kalender'' op deze website.

Recensie kerstconcert 16 december 2017 met Kamerkoor Krommenie

GESLAAGD KERSTCONCERT KAMERKOOR EN BRASSBAND

Gehoord: Brassband Eensgezindheid o.l.v. GertJan Loot en Kamerkoor Krommenie o.l.v. Bas Halsema Zaterdag 16 december, Noorderkerk, Wormerveer.

Op initiatief van Brassband Eensgezindheid (Wormer) verleende Kamerkoor Krommenie medewerking aan een gezamenlijk kerstconcert in de sfeervolle Noorderkerk. Een programma met subtiele vocale werken en uitbundige klanken van de brassband.  Het koor, dat  al een goede reputatie heeft verkregen in de Zaanstreek,  etaleerde een evenwichtige klankbalans met attentie voor muzikale details zoals dynamische contrasten, goede dictie en voordracht. Een verdienste van dirigent Bas Halsema, die met heldere directie het koor wist te inspireren. Overtuigend en a capella uitgevoerd klonken onder meer fraaie bewerkingen van het Oudnederlandse kerstlied  “Nu zijt wellekome’’ en de 19e -eeuwse carol ‘’Away in a manger’’. Deze carol was zeker een muzikaal kleinood in het programma.  Delicaat en glanzend  was de interpretatie van de kerstsong ‘’Once, as I remember’’ waarbij duidelijk de sfeer van begin 19e eeuw met Dickens werd opgeroepen.  

De brassband, aangevuld met enkele gastspelers, heeft onder kundige leiding van dirigent Gertjan Loot zeker de mogelijkheid het speelniveau nog meer te verbeteren en de typische Engelse brassbandsound te verkrijgen. Het bereikte niveau is al aanzienlijk maar de juiste klankbalans en homogeniteit ontbreken nog. Vooral bij de begeleiding van een solist of koor is dit essentieel.  De vertolking door Richard Roos op flugelhorn (in Nederland bugel genaamd) van het origineel voor gitaar geschreven ‘’Concierto d’Aranguez’’ van Joaquin Rodrigo was een aantrekkelijk intermezzo met glanzend spel van de solist. Helaas was het orkest incidenteel te sterk, vooral de bassectie die structureel ook bij andere werken teveel domineerde.  De band wist echter bepaalde composities enerverend en dynamisch te vertolken zoals  de klassieke evergreen ‘’The Christmas song’’ (1945) in een voortreffelijke bewerking van de Engelse musicus Philip Sparke. ‘’Theme on Coventry Carol’’  van Dean Jones verkreeg een energieke vertolking. Een interessante compositie hoewel de componist het oorspronkelijke fijnzinnige karakter van deze ingetogen carol feitelijk geweld aandeed. De vrouwelijke slagwerker zorgde echter voor het nodige stuwende ritmische element. Brassband en Koor accentueerden de samenwerking met enkele gezamenlijke werken zoals de ‘’Christmas Fantasy’’ van Jan de Haan  (een selectie van bekende kerstliederen) en het devote religieuze werk ‘Locus Iste’’ van Anton Bruckner. Het kooraandeel was indrukwekkend maar de orkestondersteuning toch te overheersend, wellicht was het beter geweest  een ensemble te laten begeleiden waardoor de kwaliteit van de uitvoering zeker was verbeterd.  Een sprankelende uitvoering van het onverslijtbare ‘Jingle Bells’’  door band en koor betekende de finale van een geslaagd kerstconcert dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Cees Brugman

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

12.02 | 15:57

Bas Anepool staat verkeerdom op deze lijst

...
24.10 | 00:15

Beste Carl, het concert begint om 20.00 u., de kerk is om 19.30 u. open. Dit staat helaas niet op de website, wij zullen dit corrigeren. Graag tot zaterdag!

...
23.10 | 11:45

Goedemorgen,

Hoe laat begint hetconcert op 31 oktober?

...
17.11 | 12:40

Beste Brass Banders van Eensgezindheid,

Als oud-lid wil ik jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de prachtige avond, die ik zaterdagavond mocht mee maken.
Het optreden van Ratatouille was met recht hartverwarmend. De overgave van deze jonge kinderen w

...
Je vindt deze pagina leuk